Viimased Filmid :

Need for Speed

Tobey (Aaron Paul) on mehaanik oma väikeses töökojas koos parimate sõpradega. Ta putitab seal ilusaid muskelautosid ning on ka väga hea tänavakihutaja. Tobey, peategelane istub valesüüdistuse eest mitu aastat vangis, vangist välja saades üritab mehaanik talle kättemaksta. „Need for Speed“ ehk „Kiirusevajadus“ eesti keeles on ülihea action film, mille režissöör on Scott Waugh („Kangelastegu“) ning selles mängivad ka Dominic Cooper, Ramon Rodriguez, Rami Malek, Imogen Poots, Dakota Johnson ja Scott Mescudi.

See film jäi mulle eelkõige silma tolle nime „Need for Speed“ poolest. See tuletas mulle meelde lapsepõlve, kus sai mängitud päris palju „Need for Speed“-i eri osasid. Arvasin, et ka filmi puhul on tegemist, millegi sarnasega nagu see mäng ning ma ei pidanud pettuma. Seda filmi soovitan vaadata neil, kes on seda mängu lapsepõlves mänginud, kellele meeldivad kiired ja ilusad muskelautod või lihtsalt ilusad autod, kellele meeldib kvaliteetne action või tahab saada lihtsalt head filmikogemust. Seda filmi võib isegi kohati panna draama või romantika žanri, kuid valdavalt on tegu ikka actioniga.  Film kestab kaks tundi ja kümme minutit ning selle aja jooksul saab näha piisavalt ilusaid autosid, saab aimu, kuidas autot sõidu pealt tankida, kuidas autoga lennata, kuidas politseide eest ära kihutada ning kuidas me kõik vajaks kedagi toeks, kes näeb alati tervet olukorda, filmis oli selleks Maverick, kes toetas neid kohati helikopteriga, kohati lennukiga.  Filmis on ka murdehetki, kus on seis täielikult lootusetu. Filmis üritab Tobey Dinole kättemaksta teda võidusõidul alistades.

Film algab sellega, kuidas jutustatakse lugu, mis on juhtuneud enne filmi algust, kuidas Tobey ja Dino võistlesid koos, kuid Tobey unustati ning Tobey isa suri äsja ära. Räägitakse ka sellest, et Tobey on võitnud kõik kohalikud väiksemad rallivõistlused ning kui ta kunagi saab enda talendile vastava auto, võib ta pääseda De Leonile, mis on kõige suurem võidusõit üldse ning kuhu pääsevad ainult maailma parimad rallisõitjad. Tobey ehk filmi peategelane omab ühte autotöökoda, millel ei lähe finantsiliselt just kuigi hästi, kuid ühel päeaval tuleb sinna Dino ning pakub neile 500 000 dollarit, et nad ehitaksid talle Ford Mustangi, mehaanikud ei taha seda vastu võtta, sest neil on veel Dinoga vana kana kitkuda, kuid Tobey võtab selle ikkagi vastu.

Ühel päeval, kui nende ehitatud auto on juba valmis, tahab Dino Tobey´ga võidu sõita, Dino onu juures on kolm identset autot, millega Tobey, tema sõber Pete ning Dino hakkavad võidu sõitma, rallil on suured panused ning Tobey´l on võimalus auto ehitamisest saadud raha kaotada või võita kaks korda sama palju juurde.Leppisid kokku ning hakkasid sõitma, nad on sõitnud juba tükk aega. Dino on finišisirgel viimasel kohal ning rammib Pete´i selliselt, et too auto põlema läheb ning sillalt alla kukub, Tobey ei lõpeta rallit, vaid tõttab Pete´le appi, kuid ei suuda teda päästa, Dino sõidab minema ning võtab võidetud rahasumma endale, kuid Pete´i surmast ei ole tal sooja ega külma, see vihastas Tobey´t väga. Kuna Dinol on tuttavaid tähtsatel kohtadel, siis lavastas Pete´i surmas süüdi Tobey. Tobey sattus vangi. 

Kas Dino suudetakse mõrvas süüdi mõista, kas süüdlased saavad õiglase karistuse ning kas Tobey leiab endale eluarmastuse? Seda kõik näeb filmis „Need for Speed“.

Sheeri seda artikklit :